Mt Myohyang, cadeautjes voor Kim II Sung

Beschrijving
Noord-Korea kent vijf heilige bergen, waarvan Mount Myohyang de op twee na hoogste is met 1909 meter. De berg is omgeven door prachtige natuur waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. 

Dé reden om een bezoek te brengen aan dit gebied is de International Friendship Exhibition. Om de bezoeker te tonen dat Noord-Korea vele bewonderaars in de wereld heeft, zijn twee enorme gebouwen helemaal ingericht met tienduizenden geschenken die zowel de ‘Great Leader’ Kim II Sung als wel de ‘Dear Leader’ Kim Jong II hebben ontvangen. Onbetaalbare geschenken staan er tentoongesteld van leiders als Stalin, Mao en Ceaucescu. Zo kun je twee treinen bewonderen, één cadeau gedaan door Stalin en één door Mao. Het zal je opvallen dat zelfs de deuren worden geopend door bewakers met handschoenen.

Naast de International Friendship Exhibition is hier ook de Pohyontempel, gelegen in een mooie rustige vallei. Als gevolg van de bombardementen zijn er van de twintig tempels veertien bewaard gebleven. Het is één van de weinige boeddhistische tempels die Noord-Korea telt en er wonen zelfs nog twintig monniken

International Friendship Exhibition is alleen geopend in de ochtend en de hele zondag gesloten.

Hoogtepunten

  • Mount Myohyang

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Mount Myohyang Chongchon Hotel

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}