Kaesong, de grens met Zuid-Korea

Beschrijving
Kaesong was tijdens de Koryo-dynastie (918-1392) de hoofdstad van Korea en is één van de weinige plaatsen die niet volledig platgebombardeerd is tijdens de Korea-oorlog. Dit is ook terug te zien aan de oude tempels, straatjes en gevels die bewaard zijn gebleven. Ook zijn er in deze oude stad prachtige houten huizen in oude stijl. Dit vraagt om een wandeling maar helaas, de overheid vindt deze huizen getuigen van gebrek aan ontwikkeling en staat een wandeling dan ook niet toe. Alleen nieuwe huizen mogen bezocht worden. 

Dé reden om Kaesong te bezoeken is de gedemilitariseerde zone bij Panmunjom. Deze zone scheidt Zuid- van Noord-Korea sinds de wapenstilstand. Hier sta je oog in oog met Amerikaanse soldaten die de grens bewaken. Je kent ongetwijfeld de foto’s van de barakken die opgedeeld worden tussen Zuid- en Noord-Korea. Tussen de barakken voorkomen de militairen van beide kemphanen dat een verdwaalde toerist de grens illegaal probeert over te steken. 

Een plaatselijke militair zal je een introductie geven waarin de Noord-Koreaanse versie van de werkelijkheid wordt verteld. Hoe dan ook, dit bezoek zal zeker een grote indruk op je maken.

Hoogtepunten

  • Kaesong

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Kaesong Kaesong Folk Hotel

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}