Een prachtige rit naar Wonsan

Beschrijving
Wonsan is een havenstad in Noord-Korea. De rit naar Wonsan is zeker de moeite waard. Je komt bijvoorbeeld langs de Ullim waterval, een prachtige waterval om even te stoppen. Gelegen in een landschappelijk aantrekkelijk gebied, stort het water naar beneden. 

In Noord-Korea wordt een bezoek aan een waterval (of een andere bezienswaardigheid) al snel gekoppeld aan een uitgebreide BBQ met voldoende drankgebruik. Muziek en dans fleuren het bezoek dan verder op. Zeker in het weekend zal je voldoende aandacht krijgen. 

Wonsan zelf is niet een erg aantrekkelijke stad. In de omgeving kan je het Songdowon International Children’s Union Camp bezoeken. Hier gaan Noord-Koreaanse kinderen op zomerkamp. Ook kun je een bezoek brengen aan de landbouwcoöperatie Chonsam. Je krijgt hier een rondleiding over de coöperatie en kunt onder andere een woning bezoeken.

In Wonsan is een antiek treinstation, wat nu een museum is. Vlak voor de oprichting van de Noord-Koreaanse staat bracht Kim II Sung een bezoek aan Wonsan per trein. Deze trein is sindsdien tentoongesteld om te herinneren aan die revolutionaire dagen. Naast het museum bevindt zich de oude herberg waar Kim II Sung heeft geslapen. 

Hoogtepunten

  • Wonsan

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Wonsan Hotel Tongmyong

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}