De revolutionaire hoofdstad Pyongyang

Beschrijving
Pyongyang is de hoofdstad van Noord-Korea. Je zult verbaasd zijn over de cultuurshock die je te wachten staat. Er is geen groter verschil dan tussen Beijing en Pyongyang! Hand geschilderde billboards met afbeeldingen van breed lachende, noeste arbeiders of kinderen die de nationale ideologie toejuichen staan letterlijk op elke hoek van de opvallend brede, maar haast lege straten.

In het Mansudae Fountain Park lopen erg veel net getrouwde stelletjes rond, geflankeerd door de overige familieleden. De laatste jaren gebeurt dit in een ontspannen sfeer. Je kunt zonder problemen foto’s maken en tegenwoordig word je zelf ook gevraagd om met hen te poseren. Zes jaar gelegen was dit echt niet mogelijk!

Er is zo veel te zien in Pyongyang. Maak een wandeling van het Nationaal Theater via het Kim II Sung plein, de Daedong Gate en het Ryongyang Pavillion naar de Juche Toren of bezoek de hooggelegen Revolutionary Martyr’s Cemetary.

Rijd ook even naar het prachtig onderhouden park Mangyongdae waar het geboortehuis van Kim II Sung staat. In 1862 kwamen de overgrootouders van Kim hier wonen en werken. Nu is het een klein museum en een soort van bedevaartsoord voor de lokale bevolking. 

Hoogtepunten

  • Pyongyang

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Pyongyang Hotel Chonggwangsan
Dag 2: Pyongyang Hotel Chonggwangsan Stadstour Pyongyang
Dag 3: Pyongyang Hotel Chonggwangsan

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}