De industriële stad Hamhung

Beschrijving
Hamhung is qua bewonersaantal de tweede stad van Noord-Korea en belangrijk voor de industrie. Opvallend aan deze stad is dat het vergeleken andere steden in Noord-Korea veel minder ontwikkeld is. Daarnaast staat het bekend als badplaats. De stad heeft een prachtig strand en een ondiepe zee.

Bovenop de Tonghung heuvel in het Donghuangsan park vind je de standbeelden van Kim II Sung en Kim Jong II. Op deze kunstmatig aangelegde heuvel leg je verplicht bloemen bij de standbeelden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Songchon rivier die erdoorheen stroomt.

Een andere leuke bezienswaardigheid is de Hamhung Bongung. In dit deels gerenoveerde tempelcomplex woonde een vroegere heerser uit de Ri dynastie. Ook jij zult het smeuïge verhaal horen dat als trefwoorden ‘prostituees’, ‘steile trap’ en ‘rokken’ heeft. Toch een aanrader, het is een mooi complex van gebouwen.

Het hoogtepunt van Hamhung is zeker een bezoek aan de grootste kunstmestfabriek van Noord-Korea. Het is een imposant fabrieksterrein waar je alles komt te weten over de fabricage van kunstmest. De fabriek is opgezet als dorp, mensen wonen en werken hier. 

Hoogtepunten

  • Hamhung

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Hamhung Majon Hotel
Dag 2: Hamhung Majon Hotel

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}